Bli medlem
s

Sluta röka loppet – Överskottet går till Cancerfonden.

Sluta_röka_loppet
 

Sluta-Röka-Loppet ska ge cancern en match

Efter förra årets framgångar kommer nu andra upplagan av Sluta-Röka-Loppet. Den 14 maj kan alla som vill ge cancern en match springa på Djurgården i Stockholm.

Bakom Sluta-Röka-Loppet står Marcus Benitez och Malin Johansson, som båda har sett cancern på nära håll.

– Förra året sprang drygt 200 personer och vi fick fantastisk respons så i år hoppas vi på betydligt fler. Loppet riktar sig till alla som vill sluta röka, har rökt eller helt enkelt vill stötta en god sak. Och allt överskott går förstås direkt till Cancerfonden, säger Malin Johansson.

Loppet går på Djurgården i Stockholm med start vid Djurgårdsbrunnsbron. Det finns två distanser; 5 alternativt 10 kilometer, och anmälan har redan öppnat. Springa snabbt, jogga eller kanske ta en promenad i den vackra miljön, det är upp till varje deltagare.

Det kostar 225 kronor att springa loppet och överskottet går direkt till Cancerfonden. Malin Johansson har själv varit drabbad av cancer och Marcus Benitez är sjukgymnast och har på nära håll sett vad cancern kan orsaka för skador.

– Med Sluta-Röka-Loppet vill vi göra en liten insats i kampen mot cancern. Extra oroväckande är ökningen av rökning bland unga tjejer men kan vi hindra en enda från att börja är det värt insatsen, säger Malin Johansson.

Om Sluta-Röka-Loppet

Priset är 225:-/ person. Första starten går kl 18:30 den 14 maj 2014.

Start/målområde: Djurgårdsbrunnsbron. Distanser: 5 km alt 10 km. Anmälan är öppen.

Alla som kommer runt banan får en guldmedalj en och en goodiebag med innehåll skänkt från sponsorer.

För mer information om loppet, gå in på www.slutarokaloppet.se

För mer information, kontakta:

Malin Johansson, grundare och pressansvarig, 0768 207050, malin.johansson@xloutdoor.se