Bli medlem
s

Rökfri Ramadan

Rökfri Ramadan 22 mars – 20 april 2023

Ramadan är muslimernas fastemånad. Man får inte äta, dricka eller röka från soluppgång till solnedgång, en tid för rening av kropp och själ. Det är därför ett lämpligt tillfälle att sluta röka helt och hållet. Ett tjugotal moskéer i Stockholm har fått det senaste Ramadanbladet i tryckt form. Många moskéer i övriga landet har dessutom skrivit ut informationsbladet själva från den digitala filen.

Poster till LUFT-konferensen september 2023

 

Rökfri Ramadan 2023

Rökfri Ramadan_2022

Inför ramadan i Göteborg 2022 anordnade Göteborgs moskén en workshop fredagen den 25 mars kl 19 om nikotin, tobak och miljö samt nya nikotinprodukter. Föreläsningen avslutades med en Quiz på sex frågor från workshopen. Workshopens målgrupp var i första hand ungdomar. Föreläsare var Agneta Alderstig VISIR, Maria Martin Socialförvaltningen Göteborg, Charlotta Bertolino Angereds Närsjukhus. Moderator var Anis Cherigul ordförande i GUM (Göteborgs Unga Muslimer).

Det var 170 personer, främst ungdomar som deltog. Efter föreläsningen fick vi föreläsare svara på frågor och dessutom fick vi ta del av deras tankar kring snus och tobaksprodukter.

Onsdagen den 30 mars 2022 spelades en podd in under 30 minuter med Anes Cherigul som samtalsledare och där vi föreläsare från moskén samtalade om unga och tobak.

Fler poddar.

Ramadanblad_2021