Bli medlem
s

Rökfri Ramadan

VISIR genomför för sjätte året i rad kampanjen Rökfri Ramadan. Information sprids till moskéer i Stockholm och Göteborg, muslimska föreningar i Sverige och även i butiker.

Troende muslimer uppmanas att sluta röka under Ramadanmånaden. Det är ett bra tillfälle att fimpa för gott eftersom den religiösa högtiden påbjuder, inte bara fasta, utan även rökförbud från solens uppgång till solens nedgång. Ramadan 2020 börjar på kvällen torsdagen den 23 april och slutar på kvällen lördagen den 23 maj.

Ramadanbladet innehåller information om rökning och en kalender med bönetider. Ramadan är en tid för sinnesfrid, självrannsakan och självkontroll. Syftet är att rena själen och komma närmare religionen och Gud. Att koppla samman denna yttring av sin tro med att sluta röka kan innebära en naturlig övergång till rökfrihet för många muslimer och medföra betydande hälsovinster.

Kampanjen är ett samarbete mellan VISIR, Stockholms stad, Göteborgs stad, Angereds Närsjukhus, Sluta-Röka-linjen, Islamiska förbundet och moskéer i Stockholm och Göteborg.

Ladda ner Ramadanblad:

Infoblad Rökfri Ramadan 2020

Bönetider Rökfri Ramadan Stockholm 2020

Bönetider Rökfri Ramadan Göteborg  2020

 

Infoblad Rökfri Ramadan 2019

Bönetider Rökfri Ramadan Stockholm 2019

Bönetider Rökfri Ramadan Göteborg 2019

 

Infoblad Rökfri Ramadan Stockholm 2018

Bönetider Rökfri Ramadan Göteborg 2018

Bönetider Rökfri Ramadan Stockholm 2018

 

Bönetider Rökfri Ramadan Göteborg 2017

Bönetider Rökfri Ramadan Stockholm 2017

 

Bönetider Rökfri Ramadan Stockholm 2016

Bönetider Rökfri Ramadan Stockholm 2015